Bruke Dropbox og Legacy

Redigert 9. april 2012:

Det har vist seg at dette kanskje ikke var så lurt likevel….
Det ble nemlig en konflikt i Dropbox som gjorde at den lagret slektsfilen med ‘Conflicted copy’ (og dato/tid). Når jeg åpnet Legacy neste gang, var den satt til å bruke sist brukte familiefil, og der var ikke mine siste endringer med. Heldigvis lå de i filen med konflikt, så jeg mistet ingen data.
Dermed har jeg nå endret tilbake, slik at Legacy lagrer familiefilen og bildene i mappene under Legacy. Sikkerhetskopier legger jeg fortsatt i Dropbox, det bør i alle fall fungere. Jeg er usikker på hva som forårsaket konflikten, men jeg velger ikke å ta noen sjanser med mine data.

*slutt på redigering 9. april.*

Mange har i dag flere PCer, gjerne med Legacy installert på alle. Ofte er det et problem å holde dem oppdatert med de siste endringene, og det er fort gjort å glemme hvilken maskin man jobbet på sist. Det er her Dropbox kommer inn som en reddende engel, og det er helt gratis opp til 2 GB lagringsplass. Du kan også få mer enn dette ved å anbefale tjenesten til andre.

Hva er så Dropbox? Det er et program du installerer på PCen din, men først og fremst en nettjeneste som automatisk oppdateres med endringene på filer som du lagrer i Dropbox-mappen på PCen. Dermed har du en kopi av familiefilen din liggende på ‘nettskyen’, og denne kan automatisk oppdatere Dropbox-mappene på andre PCer du har. Dermed kan familiefilen din alltid være oppdatert på flere PCer, helt uten at du trenger å gjøre noe. Du kan også logge deg på Dropbox med en nettleser.

Oppsett i Legacy
Jeg har valgt å bruke Dropbox i forbindelse med Legacy, og oppsettet i Legacy er slik:
Under Valg => Skreddersy => Filplassering har jeg sagt at familiefiler skal lagres i C:\Dropbox\slektsdata\, mens bilder blir lagret i C:\Dropbox\legacybilder\ med undermapper. Dette synkroniseres så automatisk til min Dropbox-konto og derfra ned til andre PCer. Det er heller ikke noe problem å bruke bare én PC.

I Dropbox har jeg lagt Dropbox-mappen rett under C:\ for å få det likt på PCer med forskjellige Windows-versjoner. Nå slipper jeg å tenke på hvilken PC jeg oppdaterte sist, og jeg har alltid en oppdatert kopi liggende på ‘nettskyen’ og en annen PC.

Comments are closed.