For Møre og Romsdal og andre: Legacy presenteres

Her kan lokale brukergrupper legge inn informasjon om møtesteder, møtetider, kontaktpersoner osv.
Brukeravatar
MarianneS
Innlegg: 142
Registrert: 03.12.2003 15:42
Sted: Sunnmøre

For Møre og Romsdal og andre: Legacy presenteres

Legg innav MarianneS » 29.10.2007 23:42

Brukermøte om Legacy for slektsgranskere


DIS-Møre og Romsdal ønsker medlemmer og andre fra fjern og nær velkommen til brukermøte lørdag 17. november kl. 11 på Høyskolen i Ålesund.


Møtet er for nybegynnere og mer erfarne slektsgranskere. Også åpent for ikke-medlemmer av DIS.

Å forske på slekt krever en viss systematisering, man vil ha med navn, historier, kilder, bilder, film, lyd, lage rapporter, slektsbok, internettsider, lage CD’er osv. Første skritt er å finne et slektsprogram som dekker behovene. Det er flere bra slektsprogram på markedet. DIS inviterer denne gang til en presentasjon av den norske versjonen av Legacy 6.0 Family Tree, det får du både på bokmål og nynorsk. Kan lastes ned gratis fra internett www.legacynorsk.com, eller kjøpe Deluxe versjonen der.


Tema: Bruk og muligheter med Legacy 6.0 Family Tree

Program:
Kl. 11.00 – 12.00 Uformell del, vi samles og prater, samarbeider og installerer programvare
Kl. 12.00 – 14.00 En multimedia presentasjon av Legacy 6.0 ved Arne Remvik
De mange funksjonene i Legacy 6.0. - litt om versjon 7.0 som kommer snart. Det blir også
anledning til å stille spørsmål. Remvik er ansvarlig for LegacyNorsk brukerforum

Kl. 14.30 – 17.00 Tid for utprøving og veiledning i bruk av Legacy 6.0 m.m.
Trådløs tilkobling til internett er tilgjengelig

Mellom kl. 14 og 14.30: mat og kaffe/te. Etter pausen jobbes det sammen og med våre PC’er, - lærer og lærer fra oss, får veiledning om Legacy og utveksler erfaringer. Og litt slektsprat? Last gjerne ned Legacy før møtet. Du har også utbytte av møtet uten PC, men en fordel å ha med, også uten trådløst oppkoblingsmulighet. Primært ønsker vi påmelding til møtet, vi kan ellers ikke garantere ledig plass. Pris for medlem kr. 50 og ikke-medlem kr. 100 inkl. mat.


For mer informasjon og påmelding: Se våre hjemmesider: www.disnorge.no/mr eller kontakt: masu at adsl.no
mvh Marianne :)

Brukeravatar
MarianneS
Innlegg: 142
Registrert: 03.12.2003 15:42
Sted: Sunnmøre

Legg innav MarianneS » 06.11.2007 14:51

Hallo - dette møtet gav mersmak, vi var 40 personer samlet som intenst lyttet til Arne når han veiledet oss gjennom deler av Legacy. Han ble jo endel avbrudt da, - av oss prate/spørrelystne! Mange ble igjen etterpå og forhåpentligvis føler at de fikk noe igjen av det, - også. :)

Dette gav mersmak her i fylket (M&R) - vi vil prøve å lage til en brukergruppe , mange som meldte seg med interesse i å ha en sådan. Har laget et annet innlegg om hvordan evt. organisere lokal hjelp til brukere.

Takk til Arne, - og til alle deltakerne, og til DIS-Møre og Romsdal som arrangerte og finansierte møtet.
mvh Marianne :)

annils
Innlegg: 5
Registrert: 04.01.2008 19:01
Sted: Hjelset, Molde kommune

Legg innav annils » 13.02.2008 10:34

Er det bare i Ålesund legacybrukere møtes, jeg bor i Molde jeg :wink:

Brukeravatar
MarianneS
Innlegg: 142
Registrert: 03.12.2003 15:42
Sted: Sunnmøre

Legg innav MarianneS » 13.02.2008 14:10

Hei, vi hadde markedsført så godt vi kunne uten at det skulle koste, - med pressemeldinger og innlegg til alle tenkelige aviser - og bibliotek mm i hele fylket, hvor det kom på trykk vet jeg ikke, på Sunnmøre var der innlegg etc i flere aviser. Det var også sendt ut invitasjon via DIS Møre og Romsdal til alle medlemmer i fylket.

Det var også sagt at folk fra Romsdal skulle komme så vi endret starttid i hht. buss derfra, men tror ikke noen kom. Folk fra Kristiansund kom. Veldig dumt om du ikke fikk med deg annonseringen.

Vi var bare frivillige (DIS-medlemmer) som bruker programmet som tok på oss å ville legge til rette for kurs, på oppfordring fra DIS-MR og likeså stilte Arne Remvik opp. Kurset var åpent for også ikke-medlemmer.

Så om dere er flere der som vil dra i gang så kan det jo være at Arne eller andre stiller opp? Få lånt et klasserom el.l. og ta med bærbar PC - også en fordel med videokanon tilgjengelig, og aller best tilgang til trådløst nettverk. Eller hør med DIS-Moldegruppen? Vet at de satset på kurs i Embla sist, kanskje det er Legacy-brukere som må få sitt kurs neste gang?

Kurset ga mersmak og vi skulle ha fått til flere, tror også det ville komme enda flere, det var populært.

Mon ikke DIS-Molde gruppen har månedlige møter der de som bruker forskjellige programmer går sammen og lærer av hverandre? Ålesund/Sula-gruppen gjør de det. Også et alternativ, kanskje. :)

PS. sikkert lurt å registrere seg her på lista med bosted, da er det mulig å ha oversikt over om flere bor i samme område og kan møtes av og til. :wink:
mvh Marianne :)


Gå tilbake til «Lokale brukergrupper»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest