Side 1 av 1

Brudebilde i rapporter?

Lagt inn: 09.09.2016 9:10
av bjornkn
Jeg har gjentatte ganger prøvd å få med bilder som er lagt til ekteskap-hendelsen i rapporter. Men uansett hva jeg gjør så kommer dette ikke med i rapportene. Ikke noen andre steder heller forresten.
Noen som har noen tips her?

Lagt inn: 09.09.2016 13:53
av Torgeir Abrahamsen
Hos meg virker alt som det skal. Versjon 566 og Win 10.
Har du sett på personvernet i den enkelte rapporten?

Brudebilde i rapporter?

Lagt inn: 09.09.2016 18:51
av MartinB
Hei
Har testa dette på fleire rapportar familie/aner/etterk.
Alle stader kjem hendelsebildene med både dei som ligg "direkte på ekteskapet" eller på ein av tilleggshendelsene i ekteskapet.
Eg vil tru det er slik at du har gløymt å setja på "hake" for å ta med hendelser og bilder?
(Legacy versjon 566 og Win 10)
Mvh
Martin Berakvam

Lagt inn: 10.09.2016 1:09
av bjornkn
Jeg tok opp temaet på FB også, og fikk klar beskjed om at dette problemet hadde de visst om i årevis. Så ikke skjønner jeg hvordan dere får det til å virke når de fra offisielt hold sier at det ikke går? Og ja, jeg har prøvd alle mulige innstillinger. Fryktelig irriterende at "Vis hendelsesbilder" blir deaktivert hver eneste gang man er inne der, så man må hver gang huske på å gå inn og velge det på nytt.
Problemet var at den plassen som de måtte ha brukt til brudebildet i en familierapport allerede var opptatt av mannens bilde. Litt underlig å bare resignere, i stedet for å endre layouten? Familierapport er tross alt en ganske naturlig plass for å vise brudeparet?
Workaround her var å legge inn en ekstra hendelse, som Foto eller Bryllup f.eks., og så legge inn brudebildet der. Da kommer det med i rapporten, men dessverre ingenting av tittel og/eller annen tekst.
Forøvrig så får man opp bryllupsbildet i Familiegruppe om man eksporterer til TNG (uten å legge inn en ekstra event), så Legacy har åpenbart ikke glemt at det er tilkoblet et bilde, siden den eksporterer linken til det - den bare greier ikke å finne noe sted å vise det selv :-(

Hadde satt stor pris på om dere som åpenbart får det til nå kunne laste opp en familierapport-pdf her, med bilde av mann/kvinne + brudebilde knyttet til ekteskapet.

Lagt inn: 10.09.2016 10:18
av Torgeir Abrahamsen
Her kommer familiegruppen

Lagt inn: 10.09.2016 11:49
av Torgeir Abrahamsen
Du sier "Fryktelig irriterende at "Vis hendelsesbilder" blir deaktivert hver eneste gang man er inne der, så man må hver gang huske på å gå inn og velge det på nytt."

Prøv under Rapportvalg -> Bilder -> Personvernvalg
Nederst har du to valg. Merk av Behold valgene til de blir endret.

Se også under Skreddersy 12.1 Men det har du vel gjort?

Lagt inn: 10.09.2016 13:37
av bjornkn
Torgeir Abrahamsen skrev:Du sier "Fryktelig irriterende at "Vis hendelsesbilder" blir deaktivert hver eneste gang man er inne der, så man må hver gang huske på å gå inn og velge det på nytt."

Prøv under Rapportvalg -> Bilder -> Personvernvalg
Nederst har du to valg. Merk av Behold valgene til de blir endret.

Se også under Skreddersy 12.1 Men det har du vel gjort?

Dette gjelder da bare for private opplysninger, og ikke for hendelsesbilder?
Jeg har dem slått av som default.

Men fortsatt får jeg ikke noe system på hvordan jeg skal få aktivert valgene om å ta med bildetekst og beskrivelse , midtstill og fete typer. Jeg har fått tilgang til dem en gang, og da kom det faktisk noe tekst ut på hendelsesbildet. Men vanligvis er disse valgene grået-ut.
Noen som vet hva som er hemmeligheten her?

Lagt inn: 10.09.2016 13:56
av Torgeir Abrahamsen
Da kan jeg nok ikke hjelpe deg.
Har brukt Legacy siden versjon 1 og har erfart at det ikke er enkelt å finne ut av alt, men gjennom årene har jeg funnet innstillinger som gir meg det jeg ønsker og er fornøyd med det.
Det var jo ikke alltid jeg kunne få Legacy til å gjøre det jeg ønsket på min måte, men det var løsninger som programmererne hadde funnet. Og det har jeg vært nødt til å akseptere, hvis ikke hadde jeg vel ikke brukt Legacy i 19 år, men funnet et annet.

Lagt inn: 10.09.2016 14:15
av bjornkn
Legacy er langt fra noe perfekt program. Det er fullt av mindre og større feil og ulogiske ting. Men det fungerer på et vis - og ingen av de andre er vel noe bedre.
Jeg har brukt det i kanskje 5 år, men det er først nå jeg har begynt å jobbe litt med bilder og media der. Og da dukker det jo opp mye "rart"...

Lagt inn: 10.09.2016 14:37
av Torgeir Abrahamsen
Ja, jeg er ikke uenig i at det vel dukker opp ting etter hvert. Legacy er vel et av de mest komplekse slektsprogrammer på markedet og jeg finner stadig "nye løsninger". Det er nesten som disse "china-butikkene" i Spania, der du hele tiden finner dingser du ikke visste at du trengte.

Dette med bilder, der bruker jeg hendelser, som vi måtte bruke fra førsten av utviklingen. Hendelsene har jo også blitt bra utviklet (som passer meg) med muligheter for kilder og/eller delt bruk mellom personer og steder. Gir meg, synes jeg, stor frihet når jeg bygger opp livs-historinen til personer og steder.

Hendelsene klarer å ta høyde for eiendommer og eierskifter med bilder og stedsnavn eller gårdsnavn som kan kildebelegges på en etter mitt syn god måte.
Kanskje ikke helt etter mitt ønske om hvordan det kunne bygges opp, men jeg har oppdaget at de som utvikler Legacy har sine egne måter å tenke på som faktisk fungerer bedre og bedre etter hvert som jeg lærer meg bruken eller skal jeg si mulighetene som finnes.

Brudebilde i rapporter?

Lagt inn: 10.09.2016 15:36
av MartinB
Hei Bjørn
Du har heilt rett med hensyn til brudebilde. Det viste seg når eg sjekka på ny at eg hadde og lagt det inn som bilde til ein hendelse knytta til ekteskapet.

Sjå ellers svar frå Cathy Pinner/Legacy på FB
Cathy Pinner Lisa Dilmore and others. A picture attached to an actual Marriage shows NOWHERE except on screen. This is a long standing problem (years). The programmer asks where he can put it so that there isn't lots of blank space and so far hasn't liked any of the answers.
The solution is to add the picture to a Marriage Event/Fact (eg Wedding Photo or just Photo or Family Photo - this is where I put group photos). You can use the Notes to give more information about the photo if desired.
Like · Reply · 2 · January 25 at 5:40am · Edited

Ellers er eg enig i at programmet ikkje er perfekt, men kva program er det?
Mvh
Martin Berakvam

Re: Brudebilde i rapporter?

Lagt inn: 10.09.2016 16:00
av Torgeir Abrahamsen
"Du har heilt rett med hensyn til brudebilde. Det viste seg når eg sjekka på ny at eg hadde og lagt det inn som bilde til ein hendelse knytta til ekteskapet."

Riktig, her og.
Ser nå at jeg ikke klargjorde mitt svar godt nok. Men, som jeg sier, har jeg brukt Hendelser fra "dag 1".